Algemene voorwaarden
Algemene Leveringsvoorwaarden
Kit D-Zine B.V. Nr: 2007/1
- Artikel 1. Begripsomschrijvingen
Leveringsvoorwaarden: deze leveringsvoorwaarden (“voorwaarden”) betreffen de dienstverlening van Kit D-Zine B.V.
Leverancier: Kit D-Zine B.V.
Cliënt: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon waarvoor Kit D-Zine B.V. diensten verricht en/of degene die door leverancier aangeboden hulpmiddelen gebruikt.
Reseller: wederverkoper van diensten afgenomen bij of via Kit D-Zine B.V.
Diensten: een door Kit D-Zine B.V. geboden dienst, waaronder mede te verstaan alle hulpmiddelen, waaronder softwareproducten die Kit D-Zine B.V. biedt, al dan niet ten behoeve van cliënt ingekocht bij derden.
Toegangscode: de door Kit D-Zine B.V. aan de cliënt beschikbaar gestelde unieke code(s), waarmee de cliënt gebruik kan maken van diensten van Kit D-Zine B.V..
Website: de door of ten behoeve van de cliënt gerealiseerde aanwezigheid op het internet. - Artikel 2. Algemeen
Deze Algemene Leveringsvoorwaarden maken deel uit van alle leveringen, overeenkomsten en rechtsbetrekkingen tussen leverancier en cliënt, en is van toepassing op alle daarmee verband houdende handelingen en rechtshandelingen, langs welke weg dan ook tot stand gekomen. Afwijkingen op deze leveringsvoorwaarden hebben slechts gelding indien en voor zover zij uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. In alle gevallen waarin deze leveringsvoorwaarden niet of niet volledig voorzien, zijn de algemene voorwaarden van Fenit van toepassing. Leverancier heeft het recht de leveringsvoorwaarden te wijzigen en/of aan te vullen en op bestaande overeenkomsten van toepassing te verklaren. Wijzigingen en/of aanvullingen treden in werking 30 dagen na bekendmaking of op een latere datum die in de bekendmaking is vermeld. Indien de cliënt een wijziging of aanvulling op de leveringsvoorwaarden niet wenst te accepteren, kan hij tot de datum waarop de nieuwe voorwaarden van kracht worden de overeenkomst opzeggen, waarna leverancier terstond reeds afgegeven toegangscode(s) zal deactiveren.Cliënten die van de internetfaciliteiten van leverancier gebruik maken worden geacht notie
te hebben genomen van de “Acceptable Use- en Abuse Policy“. - Artikel 3. Hosting
Hosting van de website van de cliënt door leverancier is gebonden aan de voorwaarden zoals genoemd in de overeenkomst voor sitehosting. Leverancier draagt zorg voor de hosting van de website van de cliënt op een server van leverancier gedurende de looptijd van de overeenkomst voor sitehosting.
Deze overeenkomst heeft een minimale looptijd van één jaar met een opzegtermijn van drie maanden. Na het verstrijken van deze periode wordt de overeenkomst verlengd met opvolgende termijnen van één jaar met een opzegtermijn van drie maanden.
De overeenkomst voor sitehosting kan te allen tijde éénzijdig worden opgezegd in geval dat één der partijen in gebreke blijft in de naleving van één van de in de overeenkomst voor sitehosting genoemde voorwaarden.
Leverancier is niet aansprakelijk voor het eventueel onbeschikbaar zijn van de website, tenzij aantoonbaar kan worden gemaakt dat het onbeschikbaar zijn van de website het rechtstreekse gevolg is van grove schuld of nalatigheid van leverancier. - Artikel 4. Bepalingen voor Domeinnamen en Emailfaciliteiten
Algemene bepalingen voor domeinnamen
Leverancier is teken- en handelsbevoegd uit naam van cliënt of reseller domeinnamen aan te vragen, over te dragen, op te heffen en domeinnaam gegevens te wijzigen, indien cliënt daartoe opdracht heeft gegeven. Opdrachten kunnen in dit artikel ook tot standkomen d.m.v. wachtwoord identificatie via internet.Bij verhuizing en/of registratie van een domein door leverancier gaat de cliënt een abonnement aan met leverancier met een looptijd van minimaal een jaar. Afhankelijk van het type domein, kan de looptijd van een abonnement afwijken. Indien er geen schriftelijke opzegging van het abonnement uiterlijk drie maanden voor het verstrijken van het abonnement in het bezit is van leverancier zal het abonnement verlengd worden met opvolgende termijnen van dezelfde periode met een opzegtermijn van drie maanden.
De verhuizing en/of opheffing van een domein moet uiterlijk drie maanden voor het verstrijken van het abonnement schriftelijk kenbaar gemaakt worden aan leverancier. Bij het in gebreke blijven hiervan is leverancier gerechtigd de kosten voor een opvolgende termijn van het abonnement aan de cliënt te factureren.
Bij verhuizing van een domein zonder schriftelijke opzegging van het abonnement, loopt het abonnement door, ondanks het feit dat het domein niet meer voorkomt in aan leverancier gerelateerde nameservers.
Leverancier behoudt het recht om de kosten van het abonnement te factureren aan de cliënt.Indien het domilicilie adres van leverancier wordt gebruikt ten behoeve van contact gegevens in de whois-databases, zal cliënt als eindgebruiker van de domeinnaam bij weg-verhuizing het domilicilie laten wijzigen, zodat leverancier niet meer in verband kan worden gebracht met de betreffende domeinnaam.
Cliënt vrijwaart leverancier van alle aansprakelijkheid voor het niet op tijd of niet juist registreren van domeinnamen. Cliënt dient zelf te controleren of na bestelling de gewenste diensten of producten naar wens zijn geleverd door leverancier.
Leverancier kan het abonnement op elk moment per direct beëindigen. Leverancier zal er bij beëindiging van het abonnement voor zorg dragen dat zij geen technische bevoegdheden heeft aangaande het desbetreffende domein. Tevens en indien van toepassing, zorgt leverancier ervoor dat, waar mogelijk, het abonnement overgenomen wordt door de eigenaar van de aan leverancier gerelateerde nameservers. Leverancier draagt zorg voor de instandhouding van het domein gedurende de periode die de cliënt heeft betaald aan leverancier.
Leverancier heeft het recht, wanneer bij herhaaldelijke verzoeken de cliënt in gebreke van betaling blijft, de betreffende domeinnaam, al dan niet ingekocht bij derden, vrij te geven voor registratie.Leverancier is op generlei wijze aansprakelijk voor wijzigingen uitgevoerd door of in opdracht van de cliënt of derden. Leverancier kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het onbeschikbaar zijn van de website als gevolg van wijzigingen uitgevoerd door leverancier in opdracht van de cliënt.
Bepalingen bij .DE domeinnamen
Domeinnamen onder het top-level domein .DE worden bij Yourhosting geregistreerd via het zuster bedrijf YourSRS.
Bij de registratie van een .DE domeinnaam treedt leverancier als bemiddelaar op uit naam van YourSRS, waarin een overeenkomst tot stand komt tussen de cliënt en DENIC eG.
De communicatie betreffende de rechten en plichten tussen cliënt en DENIC eG vindt plaats tussen cliënt en leverancier.Indien leverancier niet meer aan haar verplichtingen jegens DENIC eG zou kunnen voldoen, zijn de eigendomsrechten van cliënt op de domeinnaam beschermd in de overeenkomst die hierbij tot stand is gekomen tussen cliënt en DENIC eG, waarbij een financiele verplichting van cliënt voor .DE domeinnaamregistratie ontstaat ten gunste van DENIC eG volgens de door haar gevoerde tarieven.
Cliënt heeft via deze algemene voorwaarden kennis genomen van de domeinnaamregistratie richtlijnen (DENIC-Domainrichtlinien), de prijslijst van DENIC eG (DENIC-Preisliste) en de algemene voorwaarden van DENIC eG (DENIC-Domainbedingungen).
Bepalingen bij .UK domeinnamen
Domeinnamen onder het top-level domein .UK worden bij Yourhosting geregistreerd via het zuster bedrijf YourSRS.
Bij de registratie van een .UK domeinnaam treedt leverancier als bemiddelaar op uit naam van YourSRS, waarin een overeenkomst tot stand komt tussen de cliënt en Nominet.uk.
De communicatie betreffende de rechten en plichten tussen cliënt en Nominet.uk vindt plaats tussen cliënt en leverancier. Cliënt heeft indien van toepassing kennis genomen van de algemene domein registratie voorwaarden van Nominet.uk.Algemene bepalingen voor Emailfaciliteiten
Leverancier is teken- en handelsbevoegd uit naam van cliënt of reseller emailfaciliteiten aan te vragen, over te dragen, op te heffen en gegevens te wijzigen, indien cliënt daartoe opdracht heeft gegeven. Opdrachten kunnen in dit artikel ook tot standkomen d.m.v. wachtwoord identificatie via internet.Cliënt vrijwaart leverancier van alle aansprakelijkheid voor het niet op tijd of niet juist realiseren van emailfaciliteiten. Cliënt dient zelf te controleren of na bestelling de gewenste diensten of producten naar wens zijn geleverd door leverancier.
Leverancier kan het abonnement op elk moment per direct beëindigen. Leverancier zal er bij beëindiging van het abonnement voor zorg dragen dat zij geen technische bevoegdheden heeft aangaande de desbetreffende emailfaciliteiten. Tevens en indien van toepassing, zorgt leverancier ervoor dat, waar mogelijk, het abonnement overgenomen wordt door de eigenaar van de geleverde emailfaciliteiten. Leverancier draagt zorg voor de instandhouding van de emailfaciliteiten gedurende de periode die de cliënt heeft betaald aan leverancier.
Leverancier heeft het recht, wanneer bij herhaaldelijke verzoeken de cliënt in gebreke van betaling blijft, de betreffende emailfaciliteiten, al dan niet ingekocht bij derden, te beëindigen.Leverancier is op generlei wijze aansprakelijk voor wijzigingen uitgevoerd door of in opdracht van de cliënt of derden. Leverancier kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het onbeschikbaar zijn van de emailfaciliteiten als gevolg van wijzigingen uitgevoerd door leverancier in opdracht van de cliënt.
- Artikel 5. Realiseren en bewerken Website door Leverancier
Cliënt kan leverancier verzoeken zijn website te realiseren of te bewerken. Leverancier zal trachten deze realisatie of bewerking binnen een redelijke termijn uit te voeren. Het verzoek tot realisatie of bewerking kan worden afgewezen door leverancier indien zij oordeelt dat het bepaalde in artikel 7 van deze voorwaarden door uitvoering van het verzoek zou worden overtreden dan wel indien aan verplichtingen jegens leverancier niet is of wordt voldaan. - Artikel 6. Toegang
Leverancier verleent de cliënt op aanvraag en tegen de door leverancier vastgestelde tarieven toegang tot hulpmiddelen voor het onderhouden van zijn website door middel van een toegangscode. Leverancier is gerechtigd nadere voorwaarden te stellen aan de cliënt en/of procedurele wijzigingen door te voeren. Cliënt is gehouden de toegangscode, die persoonlijk en niet overdraagbaar is, geheim te houden en is aansprakelijk voor alle schade die voortvloeit uit gebruik, misbruik, overdracht, verlies, diefstal en/of vermissing van de toegangscode. Cliënt dient leverancier direct op de hoogte te brengen van ieder verlies, overdracht, diefstal, vermissing of misbruik van de toegangscode. Leverancier zal dan terstond de toegangscode deactiveren.
Leverancier verleent de cliënt het niet exclusieve gebruikersrecht voor de hulpmiddelen voor het bewerken en het genereren van data ten behoeve van de website en de daarbij behorende programmatuur. De door leverancier beschikbaar gestelde hulpmiddelen voor het onderhouden van de websites en de broncode van deze hulpmiddelen blijven ten alle tijden eigendom van leverancier. - Artikel 7. Bewerken Website door Cliënt
De cliënt dient bij het bewerken van de website alle noodzakelijke zorgplichten in acht te nemen. In ieder geval zal cliënt er voor zorg dragen dat met de inhoud van de website geen rechten van anderen worden geschonden en de website niet gebruikt wordt voor handelingen in strijd met de wet, de openbare orde, de goede zeden en/of de netetiquette. Cliënt mag geen hyperlinks onderhouden met websites waar dergelijke rechten, bepalingen en normen worden geschonden. Leverancier is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sitepagina’s, waartoe cliënt toegang heeft middels de door leverancier ter beschikking gestelde hulpmiddelen. Het is cliënt niet toegestaan om door leverancier verstrekte hulpmiddelen en daarbij behorende handleidingen te kopiëren, te bezwaren, te verhuren of anderszins te vervreemden. - Artikel 8. Beschikbaarstelling Website
Leverancier zal zich inspannen om een zo groot mogelijke beschikbaarheid van de website en/of hulpmiddelen te bieden. Leverancier garandeert niet dat altijd gebruik kan worden gemaakt van het internet en garandeert evenmin dat altijd gebruik kan worden gemaakt van de door leverancier ter beschikking gestelde website en/of hulpmiddelen. Zonder dat dit leidt tot schadeplichtigheid van leverancier, is leverancier gerechtigd de website en de beschikbaar gestelde hulpmiddelen zonder voorafgaande bekendmaking tijdelijk buiten gebruik te stellen, indien zulks nodig is in verband met onderhoud. Zonder dat dit leidt tot schadeplichtigheid van leverancier, is leverancier gerechtigd om de website en de beschikbaar gestelde hulpmiddelen zonder voorafgaande bekendmaking van internet te verwijderen, de toegang tot de website van cliënt te blokkeren en/of de toegangscodes te deactiveren indien de website niet voldoet aan de vereisten van artikel 7 en/of indien de cliënt tekort schiet in het nakomen van zijn verplichtingen jegens leverancier c.q. in strijd handelt met het bepaalde in deze leveringsvoorwaarden en/of indien de overeenkomst met cliënt is beëindigd. Het is cliënt niet toegestaan software te gebruiken of anderszins activiteiten te ondernemen welke ten aanzien van derden de diensten van leverancier nadelig kunnen beïnvloeden. Leverancier is gerechtigd om de hulpmiddelen waarmee zij haar diensten aanbiedt te wijzigen en/of te vervangen. - Artikel 9. Vergoedingen en Betaling
Voor de diensten van leverancier is cliënt een vergoeding verschuldigd, volgens de daarvoor door leverancier vastgestelde tarieven. Voor de afgenomen diensten en de daaraan gekoppelde vergoedingen is de administratie van leverancier doorslaggevend. Leverancier is gerechtigd deze tarieven eenzijdig te wijzigen. Leverancier verplicht de cliënt om in het geval van een maandelijkse bijdrage deze middels een aan leverancier gegeven automatische incassomachtiging te betalen. Onverlet het voorgaande dienen betalingen binnen 30 dagen na factuurdatum te zijn betaald.
Cliënt kan zijn betaling niet opschorten (art. 6:236 sub c BW ) en eventuele tegenvorderingen op leverancier niet verrekenen (art. 6:237 sub g BW). De kosten van een eventuele (gerechtelijke) procedure zijn voor rekening van de cliënt. De hoogte van de incassokosten zijn 15% van de hoofdsom, met een minimum van euro 75,= (zegge: vijfenzeventig euro), met dien verstande dat leverancier het recht behoud de werkelijk gemaakte kosten op de cliënt te verhalen. Tevens zal een rentepercentage van 2% per maand worden gehanteerd indien de cliënt in verzuim en of gebreke is met zijn betalingen. Eventuele bezwaren tegen een door leverancier aan de cliënt verzonden factuur dienen binnen 14 dagen na factuurdatum schriftelijk bij leverancier te zijn ontvangen. - Artikel 10. Aansprakelijkheid Cliënt
Cliënt is aansprakelijk voor de inhoud van de website en alle schade die voortvloeit uit gebruik van informatie en/of gegevens die op de website staan vermeld. In het bijzonder is cliënt aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit een handelen in strijd met artikel 7. Cliënt vrijwaart leverancier tegen alle vorderingen van derden op leverancier met betrekking tot het gebruik van diensten en/of met betrekking tot de inhoud van de website. - Artikel 11. Aansprakelijkheid leverancier
Leverancier is jegens cliënt niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade, waaronder begrepen bedrijfsschade en gederfde winsten, schade aan derden, persoonsschade en schade aan goederen, tenzij sprake is van opzet, veroorzaakt door het niet of niet tijdig beschikbaar stellen van een website of voor schade verband houdende met het gebruik van een website en de door leverancier ter beschikking gestelde hulpmiddelen, voor eventuele fouten of gebreken in of van een website en de door leverancier ter beschikking gestelde hulpmiddelen en/of voor schade ten gevolge van het verloren gaan van een website, met inbegrip van de kosten die noodzakelijk zijn om een website te herstellen. - Artikel 12. Ontbinding
Elk der partijen heeft het recht, in aanvulling op het algemene recht, een overeenkomst geheel of gedeeltelijk, met onmiddellijke ingang te ontbinden indien de wederpartij surseance van betaling heeft aangevraagd of dit aan hem is verleend en/of de wederpartij in staat van faillissement is gesteld of een faillissementsaanvraag is ingediend en/of de wederpartij haar activiteiten staakt. Leverancier kan een overeenkomst onmiddellijk en zonder gerechtelijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden indien de cliënt enige verplichting jegens leverancier niet nakomt. Alle vorderingen die leverancier op cliënt heeft ten tijde van de ontbinding worden vanaf het moment van ontbinding direct opeisbaar, onverlet de mogelijkheid van leverancier om schade te vorderen. - Artikel 13. Toepasselijk recht en geschillen
Op deze voorwaarden en de overeenkomsten tussen leverancier en cliënt is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen voortvloeiende uit of verband houdende met een overeenkomst waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, zullen in eerste aanleg uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement te ’s-Hertogenbosch, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft. Het bij gerechtelijke uitspraak ongeldig verklaren van één of meerdere bepalingen van deze voorwaarden laat alle overige bepalingen onverlet. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.